CARTA POBLA DE LA GRANJA --- 6 de juliol de 1611

CARTA POBLA DE LA GRANJA   ---   6 de juliol de 1611

jueves, 31 de mayo de 2012

ALBUFERA. Ràdio 9 Alta Fidelitat

El mateix dia que presentàrem la conferència sobre l'Albufera i Alemanya al Corte Inglés, s'emetia un reportatge de Pau Vendrell i Amàlia Garrigós en el programa "Alta fidelitat" de Ràdio 9 (RTVV).


De FOTOS AMB FIGURES I FAMOSOS DE LA FILOLOGIA


Era l'únic mitjà que ens faltava per completar la difusió del llibre de l'Albufera. Havíem estat en els tres canals de Televisió Valenciana, en periòdics com El País, Levante... revistes com Saó, Presència, etc., etc. Ara ja tenim el somni complit, gràcies a l'amable entrevista que Pau Vendrell em va fer el mateix matí i que va editar per a l'edició del programa entre les 15 i les 16 hores.

Ací teniu un vídeo amb fotografies + l'àudio del programa de Ràdio 9 en què m'entrevisten:

++++++++++ +++++++++++







Ací teniu un VÍDEO amb fotografies i l'àudio de la Conferència a El Corte Inglés (Francesc Ferrer + Vicent Garcia Perales + Heike Soennecken)

************* *******************


DESCÀRREGUES


Ací podeu descarregar-vos en WMA l'àudio de Ràdio 9.
Ací poden descarregar-vos l'àudio de la Conferència.

Ací, l'entrada d'este blog, amb la notícia i fotografies de la conferència al Corte Inglés.





====================
====================

sábado, 26 de mayo de 2012

ALBUFERA. Sopar 'La Brúixola'


Anit l'Associació Cultural 'La Brúixola' va organitzar un sopar d'homenatge a Manuel Sanchis Guarner, una de les figures cabdals de la recuperació del valencià. Rafael Sena, president, em va convidar precisament amb motiu dels 100 anys del naixement de don Manuel, perquè els parlara del llibre que va començar a traduir des de la presó del Cisne (Madrid) i que va acabar a la de Montolivet (València).

L'acte va transcórrer amb plena cordialitat i va servir per contrastar punts de vista de l'actualitat sociopolítica que ens ha tocat de viure. A més del president de La Brúixola, Rafael Sena, també van acudir a l'acte les persones següents: Elionor (representants de l'Editorial Denes), Lluís Valero, Víctor Iñúrria o la filla del mateix Vicent Badia.

En acabar el sopar, vaig tindre l'oportunitat de parlar-los del llibre de l'Albufera en el context social en què va fer-se'n la traducció a càrrec de Sanchis Guarner. Dos qüestions van ser les primordials: el perquè de traduir-se al castellà i el perquè de no haver-se publicat en vida de don Manuel.

Vicent G. P. amb Rafa Sena (president 'La Brúixola')













====================
====================


domingo, 20 de mayo de 2012

ALBUFERA: conferència a El Corte Inglés

El passat dimecres 16-5-2012 vam presentar en el Ámbito Cultural d'El Corte Inglés el llibre sobre l'Albufera de València de Max Thede. Èxit rotund, pel lloc i per la qualitat del públic.


Vicent Gª Perales (UCH CEU), Heike Soennecken (UCH CEU), Francesc Ferrer (Ed. Denes), Concha Prieto (Ámbito Cultural ECI)



L'acte va començar amb les paraules de Francesc Ferrer, que va situar l'obra de Thede i la importància que Sanchis Guarner la traduira.

Seguidament, la professora Heike Soennecken va desvelar el perquè de l'interés d'Alemanya per temes peninsulars: l'obra de l'alemany Thede no deixava de ser una gota en la mar d'estudis de naturalistes i investigadors alemanys.

En últim lloc, Vicent Garcia Perales va mostrar la metodologia de la publicació del llibre, així com també va contribuir a descobrir les formes de vida primitiva de l'Albufera en 1930, de la mà de la tesi doctoral de Max Thede, que Sanchis Guarner va traduir en 1940-41 i que ara l'editorial Denes publica.

Agraïm l'Ámbito Cultural d'El Corte Inglés que ens haja permés de fer-hi la nostra aportació a la cultura valenciana en format de conferència, en concret a Concha Prieto, que en tot moment ens ha atés en allò que hem necessitat.



Gª Perales compara la forma de la quilla d'un barco amb una barraca de l'Albufera

Soennecken, Gª Perales, Prieto


Autors i editor, amb representants de l'associació Anafiq*

*Asociación de niños y afectados por fibromialgia, síndrome de fatiga crónica y sensibilidad química múltiple






 Invitació a la conferència


Publicat a l'Agenda d'El Corte Inglés



====================
====================