CARTA POBLA DE LA GRANJA --- 6 de juliol de 1611

CARTA POBLA DE LA GRANJA   ---   6 de juliol de 1611

jueves, 3 de abril de 2014

Tradicions de la Granja a Xtradio (La Granja Ràdio)


Hui 3/4/14, a Xtradio, hem pogut conversar entre amics sobre temes de la Granja, entre altres. Gràcies a Kike Roselló, hem pogut escoltar un àudio de una persona major del poble (Maruja Ballester) cantant cançons antigues. També hem parlat de l'església de la Granja i la façana, feta amb pedres del castell de Montesa, segons tradició oral al poble.

Hem parlat de Raimon, i és que fa ara tres anys el vam trobar a Xàtiva (25-2-2011) i ens va dir que la seua àvia, Bienvenida Climnet, era de la Granja. El llibre sobre Raimon (recentment premiat a Barcelona i Madrid) de l'ed. Ulleye és més que una biografia i un homenatge dels xativins. He citat l'arranjament de Teo Aparicio, interpretat per la Música Vella (on jo toque i estem entre les fotografies del llibre).

Hem parlat de la Setmana Santa, del Septenari, de la Sarpassa. De tot i de res, perquè m'havia preparat una retafila de tradicions, però mana el directe i el bon estar. Entre micro verd, cadires verdes, el logo d'Xtradio de Sergio Iborra..., molts bons desitjos a esta aventura que ha nascut a la comarca, de la mà de la Granja.

Escolta la cançó "Salve, la Virgen de Agres" de Maruja de la Granja:


Xtradio, 107.9 http://xtradio.es

Vicent Gª. Perales i Kike Roselló (director d'Xtradio)


 Esta cançó va ser cantada per Herminia Climent ara fa vora 40 anys. Gràcies a les gravacions de Sebastià Garrido i al llibre de Salvador Seguí, l'hem poguda recuperar.