CARTA POBLA DE LA GRANJA --- 6 de juliol de 1611

CARTA POBLA DE LA GRANJA   ---   6 de juliol de 1611

jueves, 6 de diciembre de 2012

La Granja homenatja a Miquel Guillem

El nostre poble estava en deute. Un deute dolç i amarg alhora. Miquel va destapar-nos secrets misteriosos de la Granja de la Costera i esta vegada s'ha volgut retre un homenatge merescut a Miquel Guillem.

Es tracta d'una exposició de quadres de l'autor i dels amics a qui els va fer regals especials. En part, l'exposició ve de Ca Revolta, projecte en què Miquel havia estat col·laborant.

El 5 de desembre de 2012 ens vam donar cita a la Granja moltes persones. Després dels parlaments del representant de Ca Revolta, Miquel Mollà, Francesc Martínez Tolosa i Carlos Calabuig, el públic vam poder visitar els dos llocs de l'exposició. I finalment, la casa de Conxa i Guillem, el palau que hi ha al costat de l'Església. Magníficament fet. Sense paraules.

FOTOGRAFIES PERSONALS DE L'ACTE:

homenatge miquel guillem CORRESPONDÈNCIES

VÍDEOS


Parlament de Francesc Martínez Tolosa, regidor de Cultura.

Parlament de Miquel Mollà, dissenyador de l'exposició


Parlament de Carlos Garrido, alcalde de la Granja
Exposició del vídeo de Casa Coxa i MiquelMúsica de Martí Guillem, fill de Miquel Guillem

+++++


CoRReSPoNDèNCieS és el títol emprat per a este esdeveniment. Es pot visualitzar el vídeo fet expressament en el blog.


Reportem les paraules d'allà:

Mes enllà del Miquel Guillem doctor en Belles Arts i professor del Departament de Dibuix de la Facultat de Sant Carles de València, més enllà del funcionari d'universitat implicat en la vida acadèmica, més enllà del Vicerector de Relacions Internacionals de la UPV, més enllà del Subdirector d'Ordenació Acadèmica, més enllà del Director del Departament de Dibuix, més enllà de la Medalla de Sant Carles concedida per la seua universitat, més enllà del director i col·laborador del grup Moviment Animació i del grup d'investigació Animació: Art i Indústria, més enllà de l'artista multidisciplinar que va de la pintura al cinema i l'animació passant per les falles experimentals, més enllà de tot això hi havia el Miquel Guillem pròxim, incondicional dels seu amics, el Miquel que mai no deia que no quan se li demanava alguna col·laboració.

Fa uns anys ell i Conxa, la seua dona, van arribar a adquirir a la Granja de la Costera una de les cases en què va ser fragmentat l'antic palau dels Ferrer. D'aquesta ala del palau en van fer una restauració modèlica. I, a aquest llarg i laboriós procés, va serguir un aveïnament que el va dur a una relació intensa amb el poble i a múltiples col·laboracions que en justa reciprocitat mereixien una CoRReSPoNDèNCia.

És per això, que el municipi de la Granja de la Costera, està orgullós de poder acollir aquesta mostra dels treballs de Miquel Guillem, alguns dels quals són també fruit d'una CoRReSPoNDèNCia amb altres de les seues amistats. Moltes d'aquestes obres van ser exposades fa uns mesos a la seu de l'organització ciutadana de València Ca Revolta i, probablement, continuaran una itinerància sentimental pels llocs que Miquel s'estimava.

La inauguració de la mostra serà el dia 5 de desembre a les 19:00 h, tot fen un recorregut pels tres espais en què s'han distribuït els treballs (Llar dels Jubilats, Sala Leandro Mondria i Casa de Miquel & Conxa), i romandrà oberta fins el dia 9 del mateix més. Una bona ocasió per a reunir-se al voltant del record d'un amic.

No hay comentarios:

Publicar un comentario