CARTA POBLA DE LA GRANJA --- 6 de juliol de 1611

CARTA POBLA DE LA GRANJA   ---   6 de juliol de 1611

sábado, 26 de mayo de 2012

ALBUFERA. Sopar 'La Brúixola'


Anit l'Associació Cultural 'La Brúixola' va organitzar un sopar d'homenatge a Manuel Sanchis Guarner, una de les figures cabdals de la recuperació del valencià. Rafael Sena, president, em va convidar precisament amb motiu dels 100 anys del naixement de don Manuel, perquè els parlara del llibre que va començar a traduir des de la presó del Cisne (Madrid) i que va acabar a la de Montolivet (València).

L'acte va transcórrer amb plena cordialitat i va servir per contrastar punts de vista de l'actualitat sociopolítica que ens ha tocat de viure. A més del president de La Brúixola, Rafael Sena, també van acudir a l'acte les persones següents: Elionor (representants de l'Editorial Denes), Lluís Valero, Víctor Iñúrria o la filla del mateix Vicent Badia.

En acabar el sopar, vaig tindre l'oportunitat de parlar-los del llibre de l'Albufera en el context social en què va fer-se'n la traducció a càrrec de Sanchis Guarner. Dos qüestions van ser les primordials: el perquè de traduir-se al castellà i el perquè de no haver-se publicat en vida de don Manuel.

Vicent G. P. amb Rafa Sena (president 'La Brúixola')

====================
====================


2 comentarios:

  1. Buena cena y buen libro. Saludos. Maruxa Duart.

    ResponderEliminar
  2. Així va ser, musaka inclosa i tot! Gràcies pel teu comentari.

    ResponderEliminar