CARTA POBLA DE LA GRANJA --- 6 de juliol de 1611

CARTA POBLA DE LA GRANJA   ---   6 de juliol de 1611

lunes, 6 de agosto de 2012

'Clarinetíssims', èxit amb Rafa Albert, director de la banda de música de la Granja

El nostre director de la S. M. Santa Cecília de la Granja de la Costera, Rafa Albert, ha estat el director artístic del I Concurs Internacional Clarinetíssims, que va tindre lloc entre el 19 i el 21 de juliol de 2012.

Des d'este blog volem donar-li l'enhorabona i tot l'ànim perquè continue iniciatives com estes, així com també animem la S. M. que dirigeix perquè enguany, quan compleix 25 anys, organitze un concert i activitats que commemoren esta efemèride, tal com hem publicat en alguns mitjans.

D'altra banda, estes són les notícies publicades sobre Clarinetíssims, que vam enviar a títol personal.


1) PORTAL DE XÀTIVA. 6-8-12 (*)2) NOTÍCIES DEL MÓN BANDÍSTIC. 6-8-12


3) ENVIAMENT A TÍTOL PERSONAL (Vicent Gª. Perales)

(*)

Sis agrupacions guanyen el Concurs Clarinetíssims d’Albaida


6 agosto, 2012 - Sin Comentarios »
  
El tribunal del certamen estava compost per prestigiosos clarinetistes del panorama actual musical


El I Concurs Internacional de Quartets de Clarinets “Clarinetíssims” d’Albaida ha fet públic el nom dels sis quartets de clarinet que van resultar els guanyadors en la primera edició d’este concurs sense precedents a Espanya i que es va desenvolupar amb gran èxit de participació nacional i estrangera el passat mes de juliol a Albaida.
El director artístic de l’esdeveniment, Rafa Albert, va ser de fet el fundador dels Cursos Ciutat d’Albaida, que continuaren amb el Curs de Clarinet “Clarinetíssims” i que enguany celebra el XX Aniversari, raó per la qual es va decidir organitzar un concurs internacional que projectara la música valenciana arreu del món, amb el suport de l’Acadèmia Internacional de Clarinet “Clarinetíssim”, l’Associació Cultural “Clar i Vall”, el Quartet de Clarinets “A tempo” i el recolzament de l’Ajuntament d’esta localitat valldalbaidina.
D’altra banda, paral·lelament al Concurs Internacional, es van dur a terme activitats com ara una exposició sobre l’instrument de vent que és el clarinet, però sobretot destaca del XX Curs de Clarinet, realitzat a l’Ermita d’Agullent, amb la participació de més d’una trentena de clarinetistes tant de grau professional com de grau superior com també de postgrau.
Tant l’activitat agullentina com l’albaidina van tindre una participació notable, on cal destacar la participació de grups tant de l’estat espanyol com també de Portugal i d’Anglaterra.
De fet, el guanyador del concurs en la Categoria A fou el Phoenix Clarinet Quartet-Manchester (Anglaterra), un grup que actuarà en juliol de 2013 dins les activitats que desenvolupe l’Acadèmia Internacional Clarinetíssim, segons les bases del concurs.
El tribunal del Concurs “Clarinetíssims” estava compost per prestigiosos clarinetistes del panorama actual musical: Enrique Pérez (Solista de l’Orquesta Nacional de España, professor de l’Escola de Música Reina Sofía de Madrid), Josep Fuster (solista de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, professor de l’ESMUC de Barcelona), Rafa Albert (director artístic de Clarinetíssims, professor del Conservatori Superior “Óscar Esplá” d’Alacant) i Carlos Lacruz (professor del Conservatori Superior de Música “Salvador Seguí” de Castelló). El jurat va destacar l’alta qualitat interpretativa de tots els participants.

Els grups guanyadors i els premis que s’enduen són els següents:

CATEGORIA A (components amb una mitjana no superior a 30 anys):
- Primer Premi “Antonio Romero”: diploma acreditatiu i un premi valorat en 1.200 €. GUANYADOR: Phoenix Clarinet Quartet-Manchester, Anglaterra
- Segon Premi “Vicente Peñarrocha”: Consistirà en un diploma acreditatiu i un premi valorat en 500 €. GUANYADOR: Quartet Klarinètics-Castelló
- Tercer Premi “Clarinetíssim” a la millor interpretació de l’obra obligada: diploma acreditatiu i un bo vàlid de 150 €. GUANYADOR: Quartet 13 Claus- La Ribera

CATEGORIA B (components amb una mitjana no superior a 22 anys):
- Primer Premi “Miguel Yuste”: diploma acreditatiu i un premi valorat en 600 €. GUANYADOR: Quartet Romero-Alacant
- Segon Premi “Lucas Conejero”: diploma acreditatiu, i un premi valorat en 250 €. GUANYADOR: Quartet Galaico-A Coruña, Vitoria
- Tercer Premi “Quartet a tempo” a la millor interpretació de l’obra obligada: diploma acreditatiu i un xec de 100 € en metàl·lic. GUANYADOR: Quartet a 4 Claus-La Costera, Vall d’Albaida

No hay comentarios:

Publicar un comentario