CARTA POBLA DE LA GRANJA --- 6 de juliol de 1611

CARTA POBLA DE LA GRANJA   ---   6 de juliol de 1611

jueves, 29 de marzo de 2012

ALBUFERA, elpuntavui

Se'ns havia passat al blog esta notícia:

El passat 28 de desembre de 2011, elpuntavui també es va fer ressò de la notícia de la publicació del llibre de l’Albufera de València, sobretot focalitzant que és Denes el responsable de la recuperació de manuscrit.

Cultura

Denes recupera una traducció inèdita de Sanchis Guarner sobre la cultura popular de l'Albufera

El manuscrit va ser trobat a l'Arxiu d'Elx

28/12/11 19:31 - VALÈNCIA - EUROPA PRESS

L'editorial Denes ha publicat l'obra L'Albufera de València. Estudi del parla i la cultura popular, una traducció que l'erudit valencià Manuel Sanchis Guarner (1911-1981) va realitzar d'una tesi doctoral d'un autor alemany en els anys quaranta, mentre estava en la presó militar de Montoliveti.

Ara, dècades més tard i després de trobar el manuscrit en l'Arxiu d'Elx, l'obra veu la llum coincidint amb el centenari del naixement de l'autor i de la cessió de l'Albufera i els 25 anys de la seua declaració com a parc natural.

L'estudi i l'edició han sigut a càrrec del professor de Llengua i Comunicació de la Universitat CEU Cardenal Herrera Vicent F. García Perales, el qual subratlla que aquest volum demostra una vegada més que Sanchis Guarner era “un treballador incansable” i un “personatge cabdal en la recuperació de la cultura valenciana”.

Darrera actualització ( Divendres, 30 de desembre del 2011 10:34 )

====================

RECULL DE TOTES LES NOTÍCIES I ACTUALITZACIONS (VÍDEOS, WEBS...) SOBRE EL LLIBRE DE L'ALBUFERA

====================

No hay comentarios:

Publicar un comentario