CARTA POBLA DE LA GRANJA --- 6 de juliol de 1611

CARTA POBLA DE LA GRANJA   ---   6 de juliol de 1611

lunes, 16 de julio de 2012

Conferència als enguerins sobre la llengua dels enguerins

Esta setmana aniré a Énguera a fer una conferència sobre Fonètica i Lèxic d'Énguera i la Canal de Navarrés. Estic més que emocionat i el que més lamente és que, per problemes de salut, Emili Casanova no puga vindre, ja que la conferència estava organitzada a dos mans.

Els II Cursos de Verano estan organitzats per l'associació La Sierra, de la mà del seu president Pepe Cerdà ("Enguera en la palabra", blog), amb qui he tingut el gust de parlar i de compartir no pocs interessos comuns, entre els quals, la meua relació amb esta localitat de la Canal de Navarrés, Énguera. De fet, la meua família de la Granja descendeix d'Énguera (sempre hem dit "Engra").

Fa anys que escric sobre este tema, però sempre en àmbits molt locals i reduïts, com és el llibre de festes de la Granja, el meu poble, o el de Santa Cecília de la Música Vella. El primer que vaig escriure va ser un article que el meu amic Xavi Aliaga va tindre  a bé de publicar en Noticias-7 Días, periòdic local de Xàtiva de va una vintena d'anys i del qual era redactor cap.Ací podeu descarregar-vos algunes d'estes publicacions:

"El parlar d'Anna, una realitat costerera", Notícias-7 Días, Xàtiva, 1992


"Anna, la sabiesa m'ha hecho una estròssò en las tomateras"Llibre de Santa Cecília de la Primitiva Setabense (2005)

 "Anna i la Granja. Arromángate el camal y verás qué polseguera", Llibre de Festes de la Granja de la Costera (2007)

"Novençà o novensano", El Cresol de l'Horta (2007)

"Els parlars valencians 'xurros'", El Cresol de l'Horta (2008)"La llengua de Teo, l'enguerino", Llibre de Santa Cecília de la Primitiva Setabense (2010)

No hay comentarios:

Publicar un comentario