CARTA POBLA DE LA GRANJA --- 6 de juliol de 1611

CARTA POBLA DE LA GRANJA   ---   6 de juliol de 1611

jueves, 6 de octubre de 2011

Vídeos de la Despertà i l'Aurora. Festes Patronals durant els CD ANYS.

La Granja està plena de tradicions. I una de les més conegudes és la de les Festes Patronals del mes d'octubre, dedicades a la Divina Aurora, el Crist de la Victòria i Sant Francesc d'Assís.

Ací baix he penjat alguns vídeos, però si voleu descarregar-vos àudios (diferents d'estos vídeos), podeu fer-ho ací:

ROSARI A L'AURORA: És molt típic el vals i la cançó "molt animadeta" que la banda de música toca per tots els carrers de la Granja, amb l'Aurora en andes, ballant, i parant en les cases que trauen pastes i beguda per a la "convidà" (cocolets, casques, rotllets d'anís...).

DESPERTÀ: La banda fa una consumeta i el poble canta una espècie de "motet" o goig relacionat amb el sant patró del poble, Sant Francesc: "San Francisco, se perdió una tarde, sus hijos llorosos, (le) fueron a buscar". "Cuatrocientos cincuenta escalones tiene la escalera que hemos de subir". "Zapatero que estás remendando de día y de noche sin poder dormir". "Allá arriba en el Monte Calvario hay una bandera que se deja ver"...


Rosari a l'Aurora, la Granja de la Costera, diumenge 2 d'octubre de 2011, Festes Patronals.
En el vídeo: l'Aurora visita el carrer de la Divina Auora de la Granja.


Rosari a l'Aurora, la Granja de la Costera, diumenge 2 d'octubre de 2011, Festes Patronals.
En el vídeo: l'Aurora visita el carrer de Sant Francesc d'Assís de la Granja.Rosari a l'Aurora, la Granja de la Costera, diumenge 2 d'octubre de 2011, Festes Patronals.
En el vídeo: l'Aurora eixint del temple parroquial. Vals típic que s'hi toca des de fa dècades.Despertà, la Granja de la Costera, diumenge 2 d'octubre de 2011, Festes Patronals.
En el vídeo: el poble canta els "gojos" o consumetes a Sant Francesc (ací, al carrer de Santa Teresa), molt típiques de la Granja (i altres pobles del voltant) i que Pep Botifarra va incloure en un dels seus disc.

No hay comentarios:

Publicar un comentario