CARTA POBLA DE LA GRANJA --- 6 de juliol de 1611

CARTA POBLA DE LA GRANJA   ---   6 de juliol de 1611

lunes, 27 de junio de 2011

La Granja busca els orígens 65 milions d'anys en el temps

[Granger, grangera, llig amb pinces este article. Tot és cert, excepte algun detall...]


Diuen que els dinosaures van fundar el poble fa milions d'anys, 400 i alguns zeros més

Un grup d'escolars, pares i mares d'alumnes de la Granja de la Costera ha viatjat el passat cap de setmana al parc temàtic Dinópolis, a Terol. L'acte ha estat organitzat per l'AMPA i segons la presidenta, Patricia Tomás, "hem tingut la sort de fer poble amb este viatge de germanor".

I és que, fent coincidir els 400 anys d'història del poble, el grup d'investigadors de la Granja s'ha posat en marxa per endevinar quin tipus d'animals degueren poblar esta localitat no solament fa quatre segles, sinó fa més de seixanta-cinc milions d'anys, a finals del Cretaci, que és, segons diuen, quan van desaparéixer els dinosaures de la faç de la Terra.

A les huit del matí una cinquantena de grangers i grangeres es van donar cita a l'avinguda, on els esperava l'autobús. Després d'uns minuts organitzant la posada de maletes i de la pujada a l'autocar, van emprendre rumb a Terol, on els esperava l'aventura de trobar-se amb els antics pobladors, mascles i femelles, de la Granja de la Costera.

Durant el viatge, els més agosarats van tindre la brillant idea d'organitzar una gravació d'un lip dub, que és el que ara més es porta. I és que els aires de modernor del poble no s'aturen només en el llibret eclesial que acaben de presentar, sinó més prompte volen penetrar també en l'ús de les tecnologies en esta localitat de poc més de tres-centes persones. El corredor de l'autobús va ser el lloc triat per a la gravació. La coreografia..., ja la voreu quan pertoque.

Arribats a Terol, tot era buscar per on entrar al Dinópolis. Ja a dins, tot era pegar a fugir a vore qui trobava el dinosaure més antic i que més ressemblança tinguera amb algun granger. I va ser el T-REX el guanyador. Perquè és el devorador, el carnívor. Els altres, els del coll alt, són els herbívors, segons els van explicar.

Tot el viatge un èxit, fins i tot el dinar (de 6-8-12 euros): actuacions de teatre, vídeos, cinema en 3D, simulador de rescat de dinosaures en 4D, passejos, atraccions de fira, fontetes, preus desorbitats i... algun ensurt amb ambulància i tot.

Però finalment tot va eixir molt bé i els grangers i grangeres guardaran un molt bon records dels avantpassats que convivien en estes terres costerudes. Esperem que la celebració d'estos 400 anys de carteta pobleta queden igualment en la memòria de tothom.

Si voleu descarregar-vos algunes fotografies del viatge, podeu fer-ho ací.


No hay comentarios:

Publicar un comentario